Невідомі позбавили тепла і газу не тільки франківців. Схожа ситуація і у Чернівцях

Близько тисячі квартир в Чернівцях залишилися без газу через умисні дії з перекриття засувки., про це повідомила прес-служб АТ «Чернівцігаз».

Як уточнюється, невідомими особами була перекрита засувка на газопроводі по вул. Хотинській. Через це газопостачання було припинено до багатоквартирних будинків на вулицях Хотинській та Луговій. 

«Переважна більшість квартир, обладнані газовими плитами і використовують газ для приготування їжі», - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці та газовики, які прибули на місце інциденту, розцінили такі дії зловмисників як самовільне втручання в роботу газорозподільної системи. За це передбачена адміністративна відповідальність та відшкодування збитків.

«Над відновленням газопостачання масиву наразі посилено працюють бригади аварійно-диспетчерської служби АТ "Чернівцігаз". Однак, це потребує часу та значних матеріальних витрат компанії, адже для відновлення подачі газу фахівці "Чернівцігаз" мають потрапити у кожну квартиру, аби перевірити відсутність витоків газу», - повідомили у компанії.

Нагадаємо, схожа ситуація трапилась і в Івано-Франківську. Тут невідомі теж перекрили заглушки. За інформацією міського голови Руслана Марцінківа без тепла і газу знаходяться сотні будинків і три лікарні.


Леся, 30.10.2020 08:31



Вибір редакції

Найпопулярніші новини