Лукашенко, як щур, сидить у своїй норі. Тікати йому немає куди – політолог

Президент Білорусі Олександр Лукашенко не може просто так піти з посади, бо йому банально не має куди іти чи тікати. Про це у Фейсбуці пише політолог Віктор Таран.

«Ні Європа, ні Росія його не чекають. Перші - не пробачать порушення прав людини. Другі - багаторічні не виконані обіцянки про об’єднання двох держав. От і виходить, що він як загнаний щур, сидить один у своїй норі. Наляканий. Злий. Готовий битись за своє виживання до останнього», - вважає Таран.

На його думку, у Лукашенка є два шляхи. Перший,  у нього тепер два шляхи, повноцінно здати Білорусь Росії, дозволивши останній ввести війська.

«Це дасть найголовніше. можливість лишитись живим маючи номінальну владу. Тоді Білорусь чекають жорсткі репресії та поглинання», - говорить політолог.

Другий шлях, іти до кінця, але проблема цього варіанту в тому, що йому не має на кого спертись.

«ОМОН і силовики втомлені. Армія - точно не на його боці. Є ризик державного перевороту, який він не переживе. Чому? Все просто. Він нікому не треба живий. Занадто багато знає», - пише Таран.

Хоча, на його думку, є і третій варіант - скласти повноваження і оголосити перевибори.

«Це єдиний варіант, який гарантує суверенітет країні та шанс Лукашенку зберегти життя, але не дуже вірю, що він на це піде. Найближчі тижні покажуть що він обере. І цей вибір впливатиме, не лише на нього та Білорусію, але й на всі сусідні країни включаючи Україну», - додав політолог.

Леся, 14.08.2020 07:34



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини