Шмигаль розповів, які компенсації отримають громадяни, які постраждали від стихії на Прикарпатті

Уряд уже виділив 754 млн. гривень на допомогу людям, відновлення домівок, інфраструктури та проведення комплексу превентивних заходів, щоб не допустити повені в майбутньому. Про це повідомив прем‘єр-міністр Денис Шмигаль.

Так, за його словами, Івано-Франківська ОДА на ці цілі отримала 480 млн. гривень.

«Як я вже зазначав, нашим пріоритетом є допомога постраждалим людям, і Уряд ухвалив необхідні постанови. Держава забезпечить допомогу постраждалим сім’ям», - відзначив Шмигаль.

За його словами, держава компенсує власникам повністю зруйнованих будинків 300 тисяч гривень, на капітальний ремонт виділить 50 тис. гривень кожному, а власники пошкоджених будинків отримають по 20 тис. гривень.

«Ми очікуємо конкретних розрахунків місцевої влади щодо використання коштів. Та обов’язково проконтролюємо, щоб вони пішли за призначенням», - додав голова уряду.

Нагадаємо, голова Івано-Франківської ОДА Віталій Федорів повідомив, що родичам, які втратили під час стихії рідних випалять компенсацію у розмірі 200 тис. гривень, ті, хто втратив житло отримають 300 тис. гривень. Також він додав, що компенсацію постраждалі від стихії мають отримати до кінця наступного тижня.


Леся, 03.07.2020 15:03



Вибір редакції

Найпопулярніші новини