200 тис. за загиблого і 300 тис. за зруйнований будинок. На Прикарпатті встановили суми компенсації постраждалим від стихії

2 липня задля ліквідації наслідків стихії природного характеру Кабінет міністрів України ухвалив розпорядження про виділення коштів з резервного фонду Державного бюджету, зокрема, для Івано-Франківської області у сумі 480 мільйонів гривень.

За словами голови Івано-Франківської ОДА Віталія Федоріва, сьогодні фінансовий ресурс перерахували на казначейський рахунок.

«Першочергово кошти будуть виплачуватися людям, які найбільше постраждали під час повені, або втратили членів родини, - наголосив Віталій Федорів. – Зокрема, матеріальна грошова допомога буде надана сім’ям загиблих у розмірі 200 тисяч гривень за кожного загиблого члена родини, власникам житлових будинків, які повністю зруйновані (300 тисяч на сім’ю), родинам, які відселені з житлових будинків, що підлягають капітальному ремонту (50 тисяч гривень на сім’ю), а також сім’ям, житлові будинки яких пошкоджені повінню (20 тисяч гривень на сім’ю)».

Леся, 03.07.2020 11:40



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини