Депутати хочуть обмежити власників у праві розпоряджатися своїм майном без участі посередника - Фріс

Народні депутати від партії «Слуга народу» зареєстрували законопроект про ріелторську діяльність та повним ходом просувають його в Раді. За словами нардепа від Прикарпаття Ігоря Фріса в законопроекті йдеться про на основні засади права власності.

«Автори не придумали нічого нового, як просто реанімувати стару схему з електронними майданчиками в новому більш зухвалому форматі. Так законопроектом, вносяться зміни що відчуження, реалізація та/або передача в найм (оренду) фізособою об'єкта нерухомого майна, його частини здійснюється за умови внесення до нової бази нерухомості (якась нова недержавна база) відомостей стосовно об'єкта нерухомості (його частини) яку здійснюють брокери з нерухомості. Впевнений створення та користування базою буде не безкоштовним для учасників ринку», - пише у Фейсбуці нардеп.

Також, за його словами, істотною умовою правочину, за яким об'єкт нерухомого майна, його частина відчужується, реалізується та/або передається в найм (оренду), позичку фізичною особою, стане індивідуальний реєстраційний номер в цій базі.

«Ну а нотаріуси зможуть посвідчувати відповідні правочини лише за умови формування та отримання витягу з неї. Колись таке коштувало до 1800 гривень. Думаєте захотять менше? З прийняттям цього шедевру : ВЛАСНИКИ БУДУТЬ ОБМЕЖЕНІ У ПРАВІ РОЗПОРЯДИТИСЯ СВОЇМ НЕРУХОМИМ МАЙНОМ БЕЗ УЧАСТІ ПОСЕРЕДНИКА ТА ВНЕСЕННЯ МАЙНА В БАЗУ НОВУ НЕРУХОМОСТІ! Ну чим не старі добрі майданчики з оцінки? Тому відкрито звертаюсь до авторів цього шедевру. Не ганьбіться та забирайте підписи під цим опусом. Формуйте новий вірний посил суспільству по організації роботі ріелтерів. Без майданчиків, схематозу та мутних схем. Інакша - ганьба та суспільний осуд. А колегам по фракції - думайте що підписуєте.... або хоч читайте час від часу», - пише Фріс.

Леся, 27.06.2020 14:18



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини