Відміна закону про люстрацію комуністів приведе до відміни декомунізації – політолог

Заклик міністра юстиції Дениса Малюськи відмінити закон про люстрацію комуністів має набагато глобальніші завдання і наслідки, про це у Фейсбуці пише політолог Віктор Таран.

«По-перше, на фоні кадрового голоду Зеленський планує розпочати процес відміни люстрації кадрів Януковича. За цим однозначно почнеться їх імплементація на державну службу (одразу згадую як Верещук та Лещенко останнім часом хвалять екс-комсомольського діяча Сергія Тигіпка. Чим не новий прем’єр?). По-друге, це перший крок у бік скасування закону про декомунізацію. Все логічно - якщо люстрація проти комуністів не законна, то і декомунізація теж антиконституційна», - пише Таран.

За його словами, після цих двох атак партія президента Володимира Зеленського взявши на озброєння гасла «геть люстрацію і декомунізацію» вирушить на місцеві вибори, піднімати свій рейтинг на сході та півдні України.

«А те що ця ініціатива знову поверне країну у парадигму ментального розколу - Зеленський не думає. Головне рейтинги... Одна проблема. Коли у погоні за рейтингами ти залізаєш на ціннісне поле, рано чи пізно ти перетворюєшся у людину, яка біжить по мінному полю. Тому наслідки для Зеленського будуть катастрофічними», - пише Таран.

Леся, 25.06.2020 14:03



Вибір редакції

Найпопулярніші новини