Зеленський хоче просунутий у владу старі обличчя. Мінюст планує створити комісію для перевірки законності люстрації

Мінюст пропонує створити комісію для перевірки законності люстрації, яка вирішуватиме чи законно чиновники потрапили під масштабне «очищення влади».

«Як бачимо, ідея перегляду закону про люстрацію, з якою протягом останнього року носиться оточення Зеленського, поступово набуває реальної форми. Незважаючи на те, що вони вже не раз натикалися на гострий опір цій ідеї, останні події показують, що президент морально готовий розглянути варіант про, принаймні, послаблення частини закону. Чому? Все просто.
Він хоче просунути у владу «нові-старі обличчя,» пояснюючи це управлінським кадровим голодом Але навряд чи це спрацює», - про це у Фейсбуці пише політолог Віктор Таран.

За його словами, професіоналів в Україні вистачає, але вони не хочуть працювати із президентом Володимиром Зеленським, який грає без правил.

«Він не використовує в держуправлінні стратегій, не будує довгострокових планів. Президент при прийняті рішень переважно керується емоціями та рейтингами. І якщо щось десь у когось не виходить, він жертвує людьми з уряду або іншими держчиновниками, "вішаючи на них всіх собак" лиш би врятувати свій рейтинг Розуміючи це, люди з серйозною репутацією не йдуть у владу. Тому якщо Зеленський хоче працювати з професіоналами йому потрібно змінювати ставлення до держуправління та людей з якими працює, а не міняти закон про люстрацію», - відзначив політолог.

Леся, 26.05.2020 10:24



Вибір редакції

Найпопулярніші новини