В Україні хочуть скасувати ЗНО – освітній омбудсмен

В Україні готують до повної відміни ЗНО, про це у Фейсбуці написав освітній омбудсмен Сергій Горбачов.

«Протягом години я отримав інформацію відразу з трьох незалежних джерел, що у високих владних структурах готуються документи про скасування ЗНО взагалі. Інформація надійшла від людей, яких я давно знаю і яким довіряю, хоча поки що не підтверджена офіційно. Менш за все я хотів би "розганяти паніку". Більше того, надзвичайно сподіваюся, що це - лише чутки, можливо - спроба "перевірити реакцію суспільства», - пише Горбачов.

За його словами, деякі персонажі планують повернути до української освіти хабарі та корупцію під час вступних іспитів до закладів вищої освіти.

«Це означає, що обдаровані діти з родин навіть середнього достатку втратять можливість лише за рахунок власного таланту і працездатності потрапити в омріяний університет, бо у них немає грошей на хабарі. Це означає, що ми остаточно втрачаємо шанс на те, що українська вища освіта буде розвиватися і матиме шанс досягти світового рівня. Це означає ще більшу "втечу розумних" до закордонних університетів. Все це - абсолютно неприйнятно!» - пише Горбачов.

Він відзначив, що касування ЗНО не можна допустити.

Леся, 13.06.2020 10:52



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини