Треба пильнувати, бо вони таки закатають унікальну субальпійську екосистему в бетон з хрестами – Голобуцький про хресну дорогу

Прикарпатський національний університет Василя Стефаника наразі відмовився від ідеї спорудження екуменічної Хресної дороги із зупиночними станціями на горі Піп Іван.

«Ректор І.Цепенда вважає, що це ми поки такі нерозумні і непросвітлені, що не підтримали будівництво "хресної дороги", але врешті він донесе до нас всю користь цього будівництва: "Зважаючи на дискусію у соцмережах, яку викликала ідея створення Хресної дороги на шляху до вершини гори Піп Іван Чорногірський (Попіван), і різнополюсність її оцінок, університет прийняв рішення після створення мистецької частини проекту не переходити до наступного етапу його реалізації. Адже сама ідея проекту має об’єднуюче значення, роблячи головний акцент на екуменізмі, формуванні поваги до природи, яку подарував нам Творець і розвитку туризму в регіоні. Тож інформуємо, що університет не розпочне інфраструктурну частину проекту, поки не сформує серед громадськості розуміння глибини його мети». Тобто, щойно ми розслабимось і відволічемось - вони таки закатають унікальну субальпійську екосистему в бетон з хрестами. Тому будемо відслідковувати кожен порух того Цепенди - бо сподівань на його звільнення і притягнення до кримінальної відповідальності за такі "наукові проєкти рівня університету" немає», - пише у Фейсбуці політтехнолог Олексій Голобуцький.

Нагадаємо, планувалося, що хресну дорогу мали би відкрити 14 серпня.

Леся, 09.06.2020 09:04



Вибір редакції

Найпопулярніші новини