Антибанківський закон порушує Конституцію – нардеп

У середу, 13 травня, на позачерговому засіданні Верховної Ради народні депутати мають розглянути так званий антибанківський закон. Проте на думку нардепа від Прикарпаття Ігоря Фріса, він порушує Конституцію.

«Депутати мають ідамнитет. Тобто не несуть юридичної (звісно не політичної) відповідальності за свої голосування. Однак, спеціалісти юридичного управління ВРУ, які несуть відповідальність в повному обсязі (в тому числі і кримінальну), не можуть похвалитися ідамнитетом.
І повинні писати правду. Тому і з’явились вчора розгромні зауваження до цього законопроекту.
Розгромні. Безапеляційні», - написав у Фейсбуці нардеп.

За його словами, законопроектом порушуються норми Конституції України, чим нівелюються конституційні гарантії захисту права власності, судового захисту, а також створюється невідповідність конституційним принципам верховенства права, правової визначеності та незворотності дії в часі законів та інших нормативно-правових актів.

Також, каже нардеп, звужуються способи захисту осіб, суддівської дискреції, обмежуються повноваження суду при здійсненні правосуддя та порушується принцип розподілу влад і спостерігається посягання на незалежність судової системи та послаблення ролі судів, порушено принципи оцінки доказів та ін.

«Враховуючи все вищеописане, не має жодного сумніву, в повному безглузді прийняття норм, які зникнуть після рішення Конституційного суду. Підтримка протизаконних нормативних актів - вибір кожного. Але не мій», - відзначив нардеп.

Леся, 13.05.2020 08:14



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини