На Прикарпатті дев’ять осіб, які знаходяться у лікарні, чекають на результати дослідження на коронавірусну інфекцію

Сьогодні, 21 березня, за дорученням т.в.о. голови облдержадміністрації Віталія Федоріва відбувся онлайнбрифінг за участю першого заступника голови ОДА Марії Савки, в.о. головного санітарного лікаря в області Руслана Савчука, заступника директора департаменту охорони здоров’я ОДА Володимира Чемного та начальника управління з питань цивільного захисту облдержадміністрації Володимира Стебницького.

Марія Савка повідомила про другий випадок захворювання на коронавірус COVID-2019, який виявили у 29-річної жительки Івано-Франківщини. Жінка нещодавно повернулася із Франції. Наразі хвора перебуває в інфекційній клінічній лікарні, де отримує необхідне лікування.

За словами Руслана Савчука, контактними особами жінки є двоє її дітей та батько, які на сьогодні перебувають на самоізоляції. Ймовірне коло інших контактних осіб встановлюється.

Руслан Савчук також повідомив, що наразі 9 осіб, які знаходяться у лікарні, чекають на результати дослідження на коронавірусну інфекцію.

Марія Савка зазначила, що вчора Уряд затвердив рішення Регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо введення на території області стану надзвичайної ситуації. За її словами, цей режим не обмежуватиме права і свободи громадян Івано-Франківщини. На Прикарпатті створено штаб, який працює над заходами з протидії поширення коронавірусу у цілодобовому режимі.

Марія Савка також розповіла про організацію приїзду українців із Польщі, котрі вчора прибули п’ятьма потягами до Львова, серед яких є і жителі Івано-Франківщини. Управлінець підкреслила, що кожен із них підписав анкету, в якій зобов’язався дотримуватися карантинних заходів, зокрема самоізоляції. Також вони зобов’язані повідомити органи місцевого самоврядування про своє прибуття.

Слід додати, що одним із промислових підприємств області надано близько 20 тонн дезінфікуючих матеріалів для закладів охорони здоров’я області та інших потреб.

Леся, 21.03.2020 13:37



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини