У франківських лікарнях відсутні експрес-тести на коронавірус та недостаньо засобів захисту для медиків – депутат

Депутат Івано-Франківської міської ради Віталій Мерінов відвідав Івано-Франківську центральну міську клінічну лікарню на вул. Гетьмана Мазепи, міську клінічну лікарню № 1 на вул. Матейка та міську дитячу клінічну лікарню на вул. Чорновола, аби перевірити готовність медзакладів до боротьбі із коронавірусом.

«Найбільша проблема: відсутність у всіх закладах експрес-тестів на коронавірус. До нашого прибуття у лікарню № 1 3 людей було госпіталізовано з пневмонією, одна з яких - в реанімації, а ще одна пішла додому. Медики мають захисні маски, рукавички, костюми, распіратори, але в недостатній кількості. Два заклади, окрім лікарні № 1, мають дезінфектори для рук. Наявність апаратів штучної вентиляції легеней: Івано-Франківська центральна міська клінічна лікарня - 5 шт., міська клінічна лікарня № 1 - 2 шт., міська дитяча клінічна лікарня(за словами лікаря) - 2 шт. Чого також є замало», - відзначив Меріонов.

Він закликав міського голову Руслана Марцінківа швидше знайти кошти в міському бюджеті та придбати: експрес-тести на коронавірус, захист для медиків, апарати штучної вентиляції легенів (один з лікарів казав, що на цьому тижні в Україну має прийти 100 таких апаратів, 70 з яких вже заброньовано, ще є час).

Леся, 15.03.2020 20:33



Вибір редакції

Найпопулярніші новини