Марцінків розповів, що були звернення до аудитора, щоби визнати міст через Бистрицю небезпечним і зупинити його будівництво

В Івано-Франківську відбувся аудит безпеки мосту та розв’язки через Бистрицю Солотвинську.  За словами аудиторів, відколи прийняли відповідний закон, це перший такий аудит в Україні, який замовило місто.

«Коли ми мали зустріч з міністром інфраструктури Владиславом Криклієм, він рекомендував нам зробити аудит проектів, щоб мати їх об’єктивну оцінку. Для Івано-Франківська аудит робила ГО «Асоціація аудиторів», які пройшли два навчання на цю тематику від європейського інвестиційного банку. Саме цих спеціалістів і рекомендував міністр», - відзначив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

За його словами, є вісім критеріїв, за якими робиться оцінка.

«За словами аудитора, переважно при таких зауваженнях були відписки, що нічого змінити вже не можна. Ми ж погодилися виправити майже всі. Та навіть з цими правками, суттєвих змін у проекті не відбулося. До слова, місто пробувало викупити ділянки, щоб змінити проект й збільшити коридор розв’язки. Проте отримали три відповіді – дві з них про відмову від продажу. А ще за одну ділянку хочуть 100 млн. грн. Можна порахувати, в яку б приблизно суму місту обійшлася купівля цих трьох ділянок. Та на скільки б дорожчим став міст. Тож бачимо, що наразі єдиний можливий проект будівництва – той, який існує. Були звернення до аудитора, щоб визнати міст небезпечним і зупинити його будівництво. Я розумію, що ми заходимо у вибори. Але хочу нагадати, що інтереси міста – понад усе», - розповів Марцінків.

Леся, 11.02.2020 09:24



Вибір редакції

Найпопулярніші новини