«Укрнафта» не укладає договір оренди на землі зі свердловинами. Громада Долинської ОТГ втрачає мільйони

Депутати Долинської ОТГ прийняли рішення про звернення до «Держгеонадра» щодо ситуації, яка склалася довкола ПАТ «Укрнафта». Депутати хочуть, аби регулятор нагадав компанії про невиконані зобов’язання.

«Укласти договори оренди на 150 га землі, де вже третій рік у величезних обсягах іде видобуток нафти і газу без правоустановчих документів, - це все, що вимагає громада Долини у ПАТ «Укрнафта» відповідно до Земельного Кодексу, Спецдозволу (Ліцензії) та Угоди з «Держгеонадра» (додаток #2, п2.). Тільки у минулому 2019 році на цих ділянках, де розміщено близько 70 свердловин, видобуто вуглеводнів (нафта+газ) приблизно на суму 500 млн. грн., проте «зекономлено» надрокористувачем на земельних платежах громаді міста близько 20 млн. грн., що уперше за десятки років призвело до невиконання бюджету та суттєвого скорочення місцевих програм», - по це у Фейсбуці пише міський голова Долини Володимир Гаразд.

За його словами, така «практика» землекористування надрокористувачів закладає дуже небезпечний прецедент у подальшому для всіх громад в Україні.

«Таке «ноу-хау» окремих «креативних» орендарів за мовчазної позиції контролюючих органів призведе до шалених втрат для місцевих бюджетів», - додав Гаразд.

Леся, 06.02.2020 06:54



Вибір редакції

Найпопулярніші новини