Не ставайте жертвами кремлівських наративів - юрист про підозру військових у злочинах

Не ставайте жертвами кремлівських наративів та елементарної безграмотності, з таким закликом до українців у Фейсбуці звернулася юрист Анна Маляр.

За її словами, з кожним злочином, у вчиненні якого підозрюють учасника бойових дій, розганяється кампанія з дискредитації захисників України.

«Учасники війни не є причиною розгулу насильницьких злочинів. Якщо є замовлення на вбивство, то знайдеться і виконавець і не має значення є в державі учасники війни чи ні. До війни ж знаходили виконавців для вбивств. А от збільшення таких злочинів - це прямий наслідок слабкості державних інституцій та фейковості реформ. Люди на себе перебирають роль поліції і суду, коли їм не вірять. Але дуже зручно відволікти увагу суспільства від реальних причин злочинності на особу злочинця», - пише Маляр.

За її словами, так, це ганебне явище, коли учасник бойових дій вчиняє злочин в виправдання цьому немає, але насильство вчиняють навіть священики і вчителі.

«Тому, не піддавайтесь на цей Кремлівський наратив. Учасники війни - це мужні люди, які боронили нас з вами і державу. А те що серед них трапляються порушники закону, то це тому, що вони є в будь якому середовищі. Робити з цього сенсацію не варто», - додала юрист.

Леся, 03.12.2019 10:51



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини