Словами можна вчинити чимало злочинів і треба це розуміти – юрист про ролик Федини і Марусі Звіробій

Народний депутат від «Європейської солідарності» Софія Федина та волонтер Маруся Звіробій записали відео після відвідин президентом Володимиром Зеленським Золотого. У цьому відео нардеп від «Слуги народу» Олександр Качура побачив кримінал і звернувся із заявою до правоохоронних органів. Він вважає, що жінки закликають до насильницького повалення влади та погрожують президенту.

Насправді, каже юрист Анна Маляр, дійсно, погрози президенту вбивством є криміналом. Проте, каже вона, необхідна лінгвістична експертиза, аби точно встановити, погрожували жінки Зеленському чи ні.

«Пряма і очевидна погроза це - "я тебе вб"ю". А якщо це - "будь обережним, там може вибухнути граната" - тоді ще треба доводити, що це саме погроза вбивством», - відзначила юрист.

Вона вважає, що висловлювання в ролику опублікованому у соцмережах є підставою для відкриття кримінального провадження і розслідування, але чи була справді погроза вбивством президенту, можна буде відповісти в процесі розслідування та після проведення лінгвістичної експертизи.

Окрім того, вона додала, що треба усвідомити, що свобода слова - це не говорити все, що хочеш.

«Словами можна вчинити чимало злочинів і треба це розуміти», - відзначила Маляр.

Леся, 29.10.2019 08:04



Вибір редакції

Найпопулярніші новини