Сьогодні будемо слідкувати за актом колективного самогубства – політолог про зняття депутатської недоторканості

Сьогодні всі будемо з вами спостерігати за актом колективного самогубства, який вчинять народні депутати, про це у Фейсбуці пише політолог Віктор Таран. За його словами, вони вб’ють незалежність і свободу українського парламентаризму. 

За його словами, станом на сьогодні депутатський імунітет у тій чи іншій формі існує в усіх демократичних країнах світу.

«Де його не має? Наприклад, у Туреччині. До речі, там недоторканність скасували кілька років тому. Після чого Ердоган одразу посадив у тюрму всіх опозиціонерів. У незалежній Україні депутатський імунітет дозволяв захищати громадян від свавілля ментів та виконавчої влади. Я вже мовчу про події Помаранчевої революції та Революції гідності. Недоторканність хотіли скасувати всі президенти. Однак Кучма та Янек цього не змогли зробити», - пише політолог.

Окрім того, він додав, що Венеціанська комісія не рекомендувала Україні скасовувати депутатську недоторканність. У своєму висновку вони вказали, що в країні, де немає правосуддя, корумповані силовики, депутатська недоторканність це імунітет країни проти авторитаризму.

«І от сьогодні депутати своїми руками вбивають «демократичний імунітет країни.» Чудово розумію що буде потім. Усіх, хто сьогодні проголосує, а завтра виступить проти влади - посадять у тюрму. Посадять швидко і надовго. Звісно, причина буде інша – наприклад, знайдуть наркотики в кишенях або зброю підкинуть. Варіантів багато. В цій історії мені шкода країну, яка котиться до авторитаризму, а депутати «як вівці» замість того аби цьому протидіяти ідуть на забій разом із країною під популістичні вигуки юрби. Юрба сьогодні радіє, не розуміючи, що завтра її вже ніхто не захистить перед свавіллям виконавчої влади», - вважає політолог.

 

Леся, 03.09.2019 08:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини