Ідея телемосту невипадкова, це не передвиборчий епізод, а нова російська стратегія – В’ятрович

Ідея телемосту невипадкова, це не передвиборчий епізод, а нова російська стратегія, пише у Фейсбуці керівник Інституту пам’яті Володимир Вятрович.

За його словами, з 2014 року Росія програвала інформаційну війну на двох із трьох важливих для неї фронтах: в Україні та світі.

«Її меседжі- «адіннарод», «переворот і захоплення влади фашистською хунтою» спрацьовували лише на внутрішньоросійському просторі. Натомість український наратив про війну як захист рідної землі від агресорів та окупантів домінував в Україні та світі. Тому вдавалося тримати високий рівень мобілізації громадян країни та утримувати міжнародну солідарність проти Росії. 
Кремль зрозумів це і пішов на зміну наративу.  Новий зазвучав по-іншому: «війни немає», «нормальні люди зможуть домовитися», «треба усунути від впливу радикалів, зацікавлених у війні».  І він починає спрацьовувати не лише в Росії, але й на двох інших важливих фронтах. Українці обирають президентом речника (свідомого чи ні, немає значення) нового російського наративу. Європа і світ готові скористатися нагодою, аби зупинити економічно незручне для них протистояння з Росією», - пише експерт. 



Леся, 08.07.2019 09:36



Вибір редакції

Найпопулярніші новини