Тука: Настав час змінити міжнародний вектор: з інтеграції до наднаціональних утворень на розбудову двосторонніх відносин

Відбувається стрімка корозія всієї системи співіснування, яка була створена після Другої світової війни. Не можна казати, що це – початок, так прокоментував у Фесбуці рішення ПАРЄ повернути Росію заступник міністра з питань окупованих територій Георгій Тука.

«Думаю, настав час змінити міжнародний вектор нашої держави: з інтеграції до наднаціональних утворень (ООН, ЄС, НАТО...) на розвиток і розбудову двосторонніх відносин: Україна - США, Україна - Британія, Україна - Польща і т.д.», - пише Тука.

Він вважає, що варто зняти рожеві окуляри: Сполучені Штати, як окрема держава, надали нам реальної оборонної допомоги більше, ніж «занепокоєна» ООН, а маленька Литва продемонструвала підтримку більше, ніж «глибоко занепокоєний» ЄС.

«Чому б, наприклад, не скориставшись кризою у стосунках США і Туреччини, не запропонувати Штатам запропонувати себе в якості союзника в басейні Чорного моря? Польща, наприклад, дуже вдало використовує кризу у стосунках між Сполученими Штатами та Францією з Німеччиною, перетворюючись на надійного союзника Штатів у ЄС. Чому б нам не зробити те саме?» - пише Тука.

 

Леся, 25.06.2019 09:22



Вибір редакції

Найпопулярніші новини