Це не свято, а відповідна конституційна процедура – Чумак про пропозицію Зеленського провести інавгурацію 19 травня

Новообраний президент Володимир Зеленський наполягає на проведені його інавгурації 19 травня. Проте, буквально одразу ж, йому нагади про те, що це – День пам’яті жертв політичних репресій. Частина політиків вважає, що недоречно проводити інавгурацію 19 травня, інші вважають, що із вибраним днем – все нормально.

«Не розумію суперечок щодо проведення інавгураційних заходів 19.05.  Це не свято, а відповідна конституційна процедура.  Немає проблеми в тому, щоб о 10 провести інавгурацію, а з 12.00 взяти участь у інших офіційних в тому числі жалобних заходах всім разом, нагадавши про цю трагічну сторінку нашої історії і закордонним гостям», - пише у Фейсбуці нардеп Віктор Чумак.

Якщо ж БПП, НФ та РПЛ бояться можливостей розпуску парламенту через відсутність коаліції, то нічого не заважає їм підписати нову коаліційну угоду навіть того ж 19го о 8й годині ранку і зняти це питання з порядку денного, додав політик.

«Найбільшим вигодонабувачем від дострокових виборів сьогодні може бути лише Петро Порошенко, який «накатом» може провести до Ради фракцію у 70-80 осіб разом із мажоритарниками. А восени, при правильній внутрішній політики нового Президента, може навіть і не потрапити у Парламент зі всіма наслідками. Але то таке», - пише Чумак.

Леся, 06.05.2019 09:42



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини