Верховна Рада ще у 2014 році виключив з 157 статті поняття підкупу кандидата - політолог

Чоловіків, які намагалися дати хабар нардепу від Прикарпаття Юрію Тимошенкові за те, щоби він знявся із виборів, затримали за статтею 157 (перешкоджання здійсненню виборчого права), про це повідомив голова ГПУ Юрій Луценко.

Проте, за словами політолога Сергія Бикова, поняття про підкуп кандидата було виключене із 157 статті Кримінального кодексу.

«Парламент 14.10.2014 р. виключив з 157 статті поняття підкупу кандидата. За проголосували 233 нардепи, включно із дружиною генпрокурора третього тисячоліття, Іриною Степанівною Луценко», - написав у Фейсбуці Биков.

Нагадаємо, 6 березня, на спробі дати Тимошенку хабар у розмірі 5 млн. гривень за зняття із виборів, були затримані двоє чоловіків. Політолог Михайло Чаплига натякнув, що до спроби дати хабар може бути причетна Банкова.

Сам Тимошенко сподівається, що зможе вийти у другий тур із Петром Порошенком і перемогти його.

Нардеп Юрій Тимошенко має таке саме прізвище та ініціали, як лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко. Різні політологи неодноразово відзначали, що Юрій Тимошенко є технічним кандидатом на виборах, його завдання – відтягувати у Юлії Тимошенко голоси.


Леся, 07.03.2019 13:12



Вибір редакції

Найпопулярніші новини