Порошенко використовує томос як пересувний білборд – громадський активіст

Громадський активіст Михайло Андрійович для «Малакави»:

«На жаль, омріяну поколіннями українців Помісну церкву, Україна отримала в дещо деформованому вигляді. Бажалося, щоб Православна церква України стала, дійсно, національною релігією для більшості українців – та нині маємо те, що отримання Томосу в значній мірі використовується для політичного фарсу діючою владою.

Перехід парафій Православної Церкви Московського Патріархату розпочався. Слід очікувати, що цей процес набиратиме обертів – в першу чергу в західних та північних областях України. Щодо Центральної України, Півдня та східних областей – там він теж матиме місце, але особливого ажіотажу не варто очікувати. Причиною слугує те, що на протязі всього процесу отримання автокефалії влада діяла адміністративними методами.

Справа в тім, що нині православні вірні приймають пасивну участь в створенні Православної церкви України – в більшій мірі й далі прослідковується вплив владного адмінресурсу.

Томос являє собою священну реліквію - та нині діючим президентом Петром Порошенком він використовується як пересувний рекламний білборд для передвиборчого піару.

«Томос-тур» сприймається пересічними українцями негативно – не виключно, що таке брутальне поводження із цією святинею може перетворитися у «ведмежу послугу».

 

Леся, 14.01.2019 10:47



Вибір редакції

Найпопулярніші новини