Воєнний стан дозволить просити більших санкцій для РФ в тому числі відключення від системи SWIFT – нардеп

Народний депутат від Прикарпаття Юрій Соловей розповів, чим саме відрізняється теперішня ситуація в Україні від подій, які мали місце у 2014 році.

«Чим відрізняється сьогоднішня ситуація від подій 2014 року в Криму та подальших подій на Донбасі. Різниця проста. Якщо офіційно Росія під час подій в Криму та на Донбасі ніколи не визнавала присутність своїх військових то в сьогоднішній ситуації є визнаний Росією факт військового нападу на Збройні Сили України», - написав у Фейсбуці нардеп.

На його думку, введення воєнного стану дозволить Україні просити від світової спільноти введення нових санкцій проти Росії.

«Чи дозволить воєнний стан Україні самостійно справитись з країною агресором? Напевне ні. Але оголошений воєнний стан з приводу визнаної Росією агресії стосовно України є чіткою фіксацією позиції нашої держави та дозволить нам звернутись до світового співтовариства (в тому числі підписантів Будапештського меморандуму) з вимогою застосувати проти Росії черговий етап санкцій, включно з відключенням Росії від системи SWIFT. Як на мене це єдиний шлях перемогти агресора», - вважає Соловей.

Леся, 26.11.2018 17:20



Вибір редакції

Найпопулярніші новини