Монстр, який створить колапс – владу просять призупинити будівництво мосту і змінити його напрямок

Будівництво нового мосту в Франківську – це хірургічне втручання наосліп, про це у Фейсбуці пише Юрій Козакевич.

За його словами, перед тим, як будувати міст не було проведено фахових досліджень, комп’ютерного моделювання транспортних потоків і фахових обговорень. Після цього міст почали будувати наосліп.

«Тобто, знайшли проектанта, який накреслив проект мосту, знайшли підрядника (з доволі сумнівною репутацією і кволим фінансовим становищем) і почали будувати. Все. Були вільні гроші, з’явилась ідея, зробили креслюнок – і вперед. А от чи треба саме там будувати, і чи треба саме такий міст будувати – жодних глибинних і фахових досліджень проведено не було!» - пише Козакевич.

За його словами, проект мосту і розв'язок, який влада так активно приховувала від містян чітко показав всі ті загрози, з якими місто зіткнеться із зведенням даного нового мосту.

«Міст – завузький. Ширина мосту буде такою, що якщо обладнати там вело доріжки (а без цього згідно нових ДБН ніяк) і тротуари, то будь-яка ДТП на мості одразу перетворить рух на мості у мертвий затор. Чи ми відмовляємось від вело доріжок і велосипедисти будуть їхати по тротуарах? Також ширина мосту є не дружньою і неефективною щодо руху транспорту екстрених служб і громадського транспорту», - пише Козакевич.

Окрім того, пише експерт, розв’язка на Надрічній – міст з боку Надрічної закінчиться двома вкрай неефективними, незручними, потворними і небезпечними естакадами, які будуть розміщені безпосередньо на полотні вулиці Надрічної: по одній одно смуговій естакаді машини будуть з'їжджати на Надрічну вправо, по іншій естакаді будуть заїжджати на міст.

«Це буде монстр. Це морально застаріле і вкрай неефективне рішення для такої ситуації. Такі естакади можна робити на швидкісній автостраді десь за містом в полі, але не у випадку вузького мосту і вулиці Надрічноі, яка є не будівельним майданчиком для естакад, а вкрай важливою транспортною артерією міста. Така розв'язка з естакадами зруйнує зручний і ефективний рух на Надрічній і створить перешкод в рази більше, ніж дасть користі. Додатковими втратами, які нам доведеться понести – Надрічна між новим і старим мостом перетвориться на односторонню дорогу, а весь транспорт з кільця біля Пакко поїде в бік ж/д переїзду по Старій Надрічній і Церковній», - пише Козакевич.

На його думку, ефект від нового мосту буде вкрай негативним ще й по тій причині, що транспортний вузол на кільці біля Пакко вже заповнений.

«Не маючи можливості поїхати з нового мосту ані вліво ані прямо, всі машини з нового мосту змушені будуть з’їжджати виключно в одному напрямку – вправо, тобто саме в цей вже переповнений вузол. Це буде колапс», - вважає Козакевич.

На його думку, потрібно призупинити будівництво мосту, провести комп'ютерне моделювання транспортних потоків, провести громадські слухання і консультації з фахівцями і змінити напрямок мосту.

 

Леся, 12.11.2018 07:43



Вибір редакції

Найпопулярніші новини