Нардеп від Прикарпаття розкритикував ідею обкладання податками старих авто

Обкладати податком старі автівки в Україні - це маразмування найвищого ґатунку, про це у Фейсбуці написав народний депутат від Прикарпаття Юрій Дерев’янко.

«Звідки пенсіонер з села візьме ці гроші, якщо у нього в гаражі стоїть старенький жигуль? Звідки ці гроші візьмуть люди, для яких авто - це спосіб прогодувати родини?» - пише нардеп.

За його словами, перш ніж позбавлятися від старих авто, треба забезпечити країну нормальним сучасним громадським транспортом, замість маршуточної мафії, скасувати драконівські мита на імпорт автомобілів, забезпечити людям гідні умови праці із гідними зарплатами, провести справжні 144 реформи.

Окрім того, він відзначив, що подібні податки є в Європі.

«Але у Європі так дбають про навколишнє середовище! Ще у Європі у низці країн на законодавчому рівні відмовились від дизельних та бензинових автомобілів і зобов'язали населення повністю пересісти на електрокари до 2025-2030 років. Ще у Європі значно нижчі ціни на автівки взагалі, вони там не розкіш, а засіб для пересування. Ну і нарешті, друзі, в Європі зовсім інші зарплати!» - додав нардеп.

Леся, 07.11.2018 09:18



Вибір редакції

Найпопулярніші новини