МВФ не вимагала підняти ціну на газ на 60%, ці плітки розпускала влада - нардеп

Президент Петро Порошенко заявив, що вимагатиме від уряду збільшення розміру субсидій для населення, бо ціна на газ підвищилась.

«Тільки мені не зовсім зрозуміло, Петро Олексійович у цій ситуації піклується про людей чи про олігархів, які тепер будуть отримувати за газ на 23% більше!? Бо якщо про людей, то треба було просто ціну не підвищувати! І не треба розповідати ці казки, про те, що це вимога МВФ! Ніколи, ще раз наголошую, ніколи МВФ таких вимог не висував! Єдине, чого хоче МВФ, це щоб Україна мала збалансований бюджет, який дозволятиме платити по рахунках. Але для того, щоб бюджет був збалансованим, з нього просто не потрібно красти», - говорить прикарпатський нардеп Юрій Дерев’янко.

Разом з тим, каже нардеп, владі набагато зручніше підвищити ціну на газ майже на чверть, розповідаючи казки про вимоги МВФ, а потім удавати піклування про народ, збільшуючи субсидії, щоб їх господарі олігархи отримували ці додаткові 23% не тільки з вашої кишені, а ще й з бюджету.

«Вони навіть знахабніли до того, що ще влітку почали готувати підґрунтя для своєї афери, розпускаючи чутки, що МВФ вимагає підвищити ціну на 60-70%. А зараз, удаючи лицарів на білому коні, подають таке підвищення немов перемогу. Аж нудить від такої топорної брехні», - говорить нардеп.

Леся, 23.10.2018 07:49



Вибір редакції

Найпопулярніші новини