Угорщина свідомо порушує українські закони і звинувачує Україну - політолог

Угорський міністр закордонних справ Петер Сійярто завив в інтерв'ю австрійській газеті der Standart , що Україна порушує права угорської нацменшини не дозволяючи мати подвійне громадянство. 

За словами політолога Віталія Бали, дивно таке чути і читати, коли українське законодавство не дозволяє подвійне громадянство. 

«Угорщина свідомо порушує українські закони і звинувачує Україну. Насправді, виглядає все це, як нахабство і втручання у внутрішні справи України», - написав у Фейсбуці політолог.

За його словами, до того часу поки в Україні законом не дозволяється подвійне громадянство, надання його громадянам України порушує український закон.

«Хочуть громадянство Угорщини, то спочатку треба перестати бути громадянином України і не буде ніяких проблем.  Ті хто отримує угорське громадянство голосують на виборах в Угорщині. Але, вони ж можуть голосувати і на виборах в Україні. І за кого, і за що вони проголосують тут в Україні, якщо дали клятву на вірність Угорщини? А чиновники з таким громадянством, якій країні служать?» - додав Віталій Бала.

Леся, 11.10.2018 14:12



Вибір редакції

Найпопулярніші новини