Жоден політик в Україні не має права обмежувати свободу слова – Дерев’янко вступився за опальні телеканали

Верховна Рада не голосувала за введення санкцій проти телеканалів «112 Україна» та News One. За його словами, Рада голосувала за те, щоб РНБО могла розпочати розслідування можливих злочинів проти національної безпеки та можливу причетність певних осіб до терористичної діяльності. Про це у Фейсбуці написав нардеп від Прикарпаття Юрій Дерев’янко.

«Я голосував ЗА ініціацію розслідування, бо як народний депутат зобов'язаний реагувати на повідомлення про загрозу національній безпеці чи про вчинення злочину. Окрім того я, як громадянин вважаю за необхідне підтримати запит на проведення розслідування. Бездіяльність у такій ситуації – злочин», - написав Дерев’янко.

Однак, каже нардеп, Адміністрація Президента вже не вперше штучно створює ворогів держави з тих, хто справедливо критикує владу, розказуючи людям правду. В цьому випадку критика влади не означає рука Кремля і не дорівнює новий ворог держави, додає депутат.

«Громадяни мають знати правду про те, що реально відбувається в країні, в першу чергу саме тому, що йде війна за незалежність України проти Кремля. І українці зможуть у всьому самі розібратись в разі якщо вони будуть мати правдиву інформацію. Саме тому інформація стосовно можливої причетності певних осіб до вчинення важких злочинів має бути негайно перевірена, однак виключно шляхом прозорого та публічного процесу. Жоден політик чи політична сила в Україні не мають права обмежувати свободу слова. Рішення про санкції стосовно ЗМІ можуть бути прийняті виключно у тому випадку, якщо їх провина буде повністю та беззаперечно доведена», - вважає нардеп.

Леся, 08.10.2018 07:41



Вибір редакції

Найпопулярніші новини