Поліція відкрила справу на голову села за передачу храму у власність Київського патріархату

У селі Старий Гвіздець Івано-Франківської області депутати сільради передали храм у власність Київського Патріархату. До цього в храмі проводили службу представники московського патріархату.

Депутати Старогвіздецької сільради під час чергової сесії проголосували за те, щоб громада Київського Патріархату отримала у власність храм на честь Успіння Пресвятої Богородиці, який раніше був вилучений у громади МП. Ще одне з прийнятих депутатами рішень дозволило прихильникам УПЦ КП виготовити свідоцтво про право на власність.

«Голова сільради Михайло Дяків неодноразово стверджував, що «храм є власністю села». Водночас в Івано-Франківській ОДА повідомили, що храм належить державі, а не територіальній громаді. Тому питання щодо володіння та використання храму повинні вирішуватися Івано-Франківською облдержадміністрацією», - повідомляє прес-служба Правого сектору.

Там відзначають, що  із подачі представників московського патріархату поліція відкрила справу на голову сільради за зловживанням службових обов'язків.

Леся, 27.08.2018 09:22



Вибір редакції

Найпопулярніші новини