Азовське море перетворюється в «піратське Сомалі» - журналіст

Журналіст Михайло Андрійович для «Малакави»:

«Азовське море перетворюється в «піратське Сомалі». Перехоплення українських суден береговою охороню РФ в Азовському морі вказує на те, що Росія прагне перетворити акваторію в «закриту зону для судноплавства». Причин для цього може бути кілька.

Прелюдія масштабної ескалації військового конфлікту на Донбасі. Провокуючи, російська сторона може переслідувати мету спровокувати зустрічні дії української сторони.

Економічний тиск – показати світові, що територіальні води України не є контрольовані нею, тому стають небезпечні для судноплавства. Це може вплинути як на підняття вартості на фрахт суден для заходження в українські порти.

Повне перетворення Кримського півострова в мілітарну зону. Не виключно, що Росія, в порушення міжнародних угод, планує (чи вже розмістила) розміщення в Криму ядерної зброї і їй потрібно обмежити доступ кораблів – розвідників, які обладнанні апаратурою для фіксування коливання відхилень радіаційного фону. Наскільки відомо, Росія відновила роботу станцій радіорозвідки та РЕБ (радіоелектронної боротьби ), веде роботи по відновленню бази підводних човнів в Балаклаві та удосконалює берегову оборону острова сучасними ракетно-артилерійськими комплексами на кшталт системи «Берег».

Негаразди з Керченським мостом. Як відомо, будувався він поспіхом, мала місце значна кількість відхилень від проекту та норм будівництва. Практично, з кожного судна, яке проходить під ним можна зафіксувати дефекти».


Леся, 09.07.2018 10:13



Вибір редакції

Найпопулярніші новини