Активісти «Національного корпусу» врятували червонокнижних птахів та передали їх до «Центру реабілітації диких тварин»

Активісти Національного Корпусу Івано-Франківська, Національного Корпусу Львівщини, спільно з Національними Дружинами та Екологічним Корпусом врятували двох червонокнижних птахів.

У місті Яремче, біля водоспаду Пробій, протягом тривалого часу, комерсанти використовували рідкісних птахів для власного збагачення, повідомляє прес-служба місцевого Національного Корпусу.

«Орлан - білохвіст, занесений не лише до Червоної книги України, а й захищений багатьма міжнародними конвенціями, адже пернатих у світі залишилось не більше 7000 пар, а в Україні - близько 200.  На жаль, через свої унікальні розміри та красу, вони стали ласим шматком для наживи браконьєрів, які руйнують їхні гнізда та викрадають пташенят на продаж», - сказано в повідомленні.

У прес-службі відзначають, традиційно, звернення до Екологічної інспекції та виклики поліції не давали жодного результату, тому націоналісти взяли справу у власні руки.

«Активісти вилучили у живодерів трьох птахів, а саме двох орланів білохвостих та одного канюка звичайного. Тварин передали у "Центр реабілітації диких тварин" Галицького НПП, де про них піклуватимуться спеціалісти. Сподіваємось ці орлани, як і два інших, вилучені націоналістами минулого року у таких ж комерсантів на водоспаді Шипіт, отримають шанс на життя на волі», - сказано у повідомленні.

Леся, 08.06.2018 11:53



Вибір редакції

Найпопулярніші новини