Політолог: Юні кадировці побили нардепа Мустафу Найєма у центрі Києва і це - тривожний сигнал

Юні кадировці побили нардепа Мустафу Найєма у центрі Києва і це - тривожний сигнал, вважає політолог Михайло Басараб.

«По-перше, маємо яскраву ілюстрацію: що буде з Україною в разі можливого “примирення” з Росією, відновлення колишнього безперешкодного режиму поїздок. У наших містах ставатиме дедалі більше такої “кавказької молоді”. Беру в лапки, бо зухвала гіперагресивна поведінка таких чуваків пояснюється не так їхнім етнічним походженням, як особливостями путінського режиму. “Кадировці” і “даги” - це насправді ГРУ + гідра безбашенної організованої злочинності, зрощеної на “відбудові Чечні й Дагестану”. Мир з Путіним дорівнюватиме (окрім іншого) імунітет для таких спецкавказців в Україні. Бо що вони, тоді, дарма зондеркомандили на Донбасі?» - вважає політолог.

За словами політолога, другий важливий момент – у цій ситуації байдуже, хто і як ставитися до Найєма, кожен подібний випадок треба розголошувати, - й залучати і друзів, і поліцію, і журналістів.

«Маємо бути об’єднані. Йдеться про спільну справу. Третє. Культура. Правова, автомобільна, людська. “Бикувати” на дорозі чи в супермаркеті не повинен ніхто. Ані кавказькі, ані троєщинські, ані вінницькі чи закарпатські, ані поліціянти», - вважає політолог.

Нагадаємо, вчора на народного депутата Мустафу Найема скоєно напад, у нього зламана щелепа. Депутат зараз і лікарні, він переніс операцію.

Леся, 01.05.2018 13:45



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини