Місцеві політики виконують роль слухняних васалів олігархічних кланів – журналіст

Журналіст Михайло Андрійович для «Малакави»:

«Приклад Івано-Франківської області наглядно свідчить те, що місцеві політики виконують роль слухняних васалів олігархічних кланів. Зрозуміло, що за це вони отримують дещицю з панського столу. Частину залишають собі, решта скеровується на фінансування опозиційних дій.

Далі в дію вступає принцип «васал мого васала – не мій васал»! Рядові члени опозиційних партій організовуються в різного роду «марші протесту проти олігархів» - профінансовані тими ж таки олігархами.

Бурштинська ТЕС, екологічна катастрофа з вирубкою Карпат, лобіювання каскаду ГЕСів на Дністровському каньйоні, хронічна несплата ренти за використання надр, ситуація з Івано-Франківським летовищем тощо – це лише незначна частина переліку інтересів олігархів на території Прикарпаття. Деякі проблеми започатковувалися при губернаторах Михайлу Вишиванюку, Роману Ткачу – та впевнено продовжують при нині діючому Олегу Гончаруку.

Чи є в місцевої влади «інструменти» для протидії олігархічному засиллю? Методів протидії достатньо – та відсутня воля до їх застосування. Тобто «воля» опозиціонерів пасує перед конкретними фінансовими сумами, якими підгодовуються опозиційні сили із рук тих же олігархів».

Нагадаємо, 22 квітня в Івано-Франківську пройшов марш проти олігархів, в якому взяли участь представники «Свободи», «Національного корпусу» та «Правого сектору». Вони вимагали, аби Верховна Рада прийняла антиолігархічний пакет законів.

За словами депутата Івано-Франківської обласної ради Ольги Галабали, на Прикарпатті надають перевагу не боротися по-справжньому із олігархами, а просто ходити проти них маршами.


Леся, 24.04.2018 09:17



Вибір редакції

Найпопулярніші новини