Не боротьба, а марш – депутата здивували методи впливу на олігархів

Голова міста Івано-Франківськ - націоналіст, голова Івано-Франківської області – націоналіст, і де боротьба з олігархами, пише у Фейсбуці депутат Івано-Франківської обласної ради Ольга Галабала, коментуючи марш проти олігархів, який пройшов в обласному центрі Прикарпаття.

За її словами, таке враження, що олігархи - це міфічні створіння, які живуть в астральному просторі.

«Але ж ні! Вся власність олігархів знаходиться на конкретній території і велику частину повноважень щодо них мають органи місцевого самоврядування. Олігарх Ахметов вбиває екологію області викидами з Бурштинської ТЕС, в той час, коли в голови облради-націоналіста є достатньо інструментів для здійснення екологічного контролю. Вже не говорячи про те, що Бурштинська ТЕС була в шахрайський спосіб приватизована і може бути повернута у власність держави, в чому велика частина успіху залежить від голови обласної ради-націоналіста», - пише Галабала.

Окрім того, відзначає депутат, олігарх Коломойський не сплачує ні належного земельного податку, ні екологічної шкоди, ні інших платежів в місцеві бюджети з діяльності «Укрнафти», в той час як голова облради-націоналіст має достатні інструменти для того, аби налагодити належну сплату податків та інших платежів.

«Івано-Франківський аеропорт здається в оренду олігарху Коломойському за 3,5 тис.дол. на рік, крім того, не платить зовсім нічого за оренду колишнього аеропорту в Косівському районі, який є частиною комплексу аеропорту. Щоб переглянути вартість концесійних платежів голова облради-націоналіст має ініціювати це питання на сесії. Коли я була заступником голови облради, то займалася цими питаннями. Але ж потім мене звільнили за «неналежну поведінку». І все зупинилося. Всі щасливо видихнули і марширують проти олігархів», - написала Галабала.

Нагадаємо, 22 квітня в Івано-Франківську пройшов марш проти олігархів, в якому взяли участь представники «Свободи», «Національного корпусу» та «Правого сектору». Вони вимагали, аби Верховна Рада прийняла антиолігархічний пакет законів.

Леся, 24.04.2018 08:42



Вибір редакції

Найпопулярніші новини