Люди проти, але як показує практика, українці продаються – Сербин про будівництво каскаду ГЕС

Те, що представники «Укргідроенерго» приїхали в Городенку говорити про будівництво каскаду ГЕС на Дністрі, це свідчить про те, що центральна влада не зупиниться. Про це у Фейсбуці пише громадський активіст Наталія Сербин.

За її словами, попри страшний спротив людей з придністровських сіл київські чиновники безстрашно говорять про те, що ГЕС це перспектива, не зло.  Тому згідну ЗУ про вплив на навколишнє середовище «Укргідроенерго» проведе пошукові роботи і надасть висновки, звісно такі як треба владі, це ж державне підприємство, воно живе за кошти влади.  Ці висновки вже мають бути до кінця 2018 року. 

«Та кульмінація попереду.  Найважливіший момент буде тоді, коли Міністерство екології оголосить громадські слухання і в кожному селі мають відбутися слухання згідно норм законодавства.  Для громад це буде випробування і зокрема для місцевих політиків, бо саме в цей момент в хід підуть гроші, підкупи.  Лобістами цього процесу будуть виступати Тернопільська і Франківська ОДА, голови яких ні разу публічно не висловили своєї позиції.  Звісно люди проти, але як показує практика українці продаються, при кожних виборах ми це бачимо», - вважає Сербин.

За її словами, тому активним громадам і тим, що стійко стоять на своїй позиції мусять бути пильними і докласти всіх зусиль аби ті, що голосно кричать за трибунами справді твердо відстояли позицію людей. 

Нагадаємо, мешканці Прикарпаття категорично проти будівництва каскаду ГЕС на Дністрі.


Леся, 18.04.2018 11:29



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини