Не можна допускати, щоб «царські» фракції БПП і Народний фронт вирішували, які законопроекти включати до порядку денного – нардеп

Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроекти № 7550 і 6256, які передбачають реформу парламенту лише з наступного скликання.

«Це просто імітація та окозамилювання! Це не має нічого спільного зі справжньою реформою!» - пише у Фейсбуці нардеп від Прикарпаття Юрій Дерев’янко.

РУХ НОВИХ СИЛ пропонує вже зараз привести діяльність Верховної Ради у відповідність до вимог Конституції. Звичайно, це не подобається Президенту і його Адміністрації, які хочуть бачити Верховну Раду слабким органом влади та своїм персональним філіалом.

За словами нардепа, ще в травні 2016 року він зареєстрував законопроект щодо внесення змін до регламенту Верховної Ради (№ 4696-1), який передбачає:

- кримінальну відповідальність народних депутатів України за неособисте голосування — позбавлення волі на 5-7 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до п’яти років;

- скасування обмежень участі позафракційних народних депутатів України у роботі Верховної Ради та її органів;

- врегулювання діяльності коаліції, про яку сьогодні провладні фракції кожен день говорять, але якої фактично не існує.

«Також ми пропонуємо посилити політичну відповідальність колишніх членів уряду, які відправлені у відставку через незадовільну роботу. В законопроекті пропонується передбачити, що вони не зможуть бути урядовцями на час роботи ВРУ, яка відправила їх у відставку», - вважає Дерев’янко.

Крім того, за його словами, потрібно прибрати з Регламенту обмеження прав позафракційних депутатів на здійснення своїх повноважень, адже зараз вони фактично дискриміновані у своїх правах паритетно представляти інтереси виборців, їх фактично примушують входити до фракцій.

«Також не можна допускати, щоб «царські» фракції БПП і Народний фронт вирішували, які законопроекти мають бути включені до порядку денного, а які - ні. Сьогодні ці фракції під керівництвом Банкової визначають, що голосуватиме парламент протягом пленарного тижня. Конкретний приклад – мій законопроект 7248 "Про Президента та порядок припинення його повноважень", яким крім усього іншого пропонується врегулювати механізм імпічменту Президента, було зареєстровано понад 5 місяців тому і до цього часу він не включений в порядок денний», - розповів нардеп.

Леся, 06.04.2018 09:25



Вибір редакції

Найпопулярніші новини