Влада продовжує кошмарити бізнес в Україні - нардеп

Влада продовжує кошмарити бізнес в Україні. За останні чотири роки «життя по-новому» кількість перевірок бізнесу зросла майже вдвічі, про це у Фейсбуці пише нардеп від Прикарпаття Юрій Дерев’янко.

«І це все після запевнення Порошенка, що головним пріоритетом свого президентства він розглядав покращення бізнес клімату в країні. Його посіпаки-агітатори на виборах переконували всіх українців, що «нам потрібен президент від успішного бізнесу - він знає, що зробити для покращення умов його ведення в країні». І дійсно, Петро Порошенко покращив умови ведення бізнесу, але лише свого та своїх друзів», - відзначає нардеп.

За його словами, в Україні продовжує процвітати банальні для України схеми по віджиму бізнесу, незаконні обшуки правоохоронців підприємців. Від цих дій влади умови ведення бізнесу та інвестиційної привабливості країни явно не зростають.

«Український бізнес вже не один рік чекає реальної ліквідації податкової міліції та перетворення цього органу дійсно на аналітичну структуру, яка мала б виявляти зловживання в сплаті податків. Але ці податкові «аналітики» продовжують використовувати для знищення чесного бізнесу в інтересах бізнес-друзів влади», - відзначив нардеп.

Наприкінці минулого року Порошенко з великою помпою, в присутності представників українського бізнесу, підписав закон, який мав би заборонити «маскі-шоу» правоохоронців. І результатом цього закону стало, що тепер влада здійснює незаконні обшуки бізнесу відкрито - не прикриваючи обличчя виконавців, каже Дерев’янко.

«Бо виконавці незаконних наказів знають, що вони не будуть покарані. Вся країна нещодавно спостерігала за обшуком бізнесу «по-новому» на «Новій пошті». Думаю, результатом дії закону має стати не зміна форми обшуку в бізнесу, а виключення таких випадків! Потрібно створювати умови для ведення бізнесу. Без цього країна не матиме розвитку. Це всі розуміють. Але також варто зрозуміти, що окремим законом нічого не вирішиш. Для ведення бізнесу потрібно реальна реформа правоохоронної системи, створення чесної судової системи (в т.ч. створення негайне створення Антикорупційного суду), податкова реформа та багато іншого.

І зрозуміло, що без тотального перезавантаження та реального оновлення всієї української влади на всіх рівнях - у нас нічого не вийде. Це доводить нинішня влада, яка прийшла після Революції Гідності та формально сповідує проєвропейські цінності. Ми побачили, що навіть чесні та професійні люди, які змогли потрапити до влади після Революції Гідності - нічого не змогли протиставити прогнилій корумпованій владі. Без тотального очищення влади та створення чесних та ефективних державних інститутів не вийде змінити країну на краще», - пише нардеп.

Леся, 26.03.2018 18:46



Вибір редакції

Найпопулярніші новини