Нардеп закликав президента відкликати законопроект про антикорупційний суд, щоби його переписати

Сьогодні в антикорупційному комітеті відбувся круглий стіл, присвячений президентському законопроекту про антикорупційний суд.

Попри жорстку критику цього законопроекту представниками міжнародних організацій, його співавтори запевняють, що з ним все прекрасно, про це у Фейсбуці пише нардеп від Прикарпаття Юрій Дерев’янко.

«Однак це зовсім не так. Цей законопроект є абсолютно неприйнятним, зокрема тому що:

• Не передбачає дійсної незалежності суддів. Іноземні учасники отримують лише консультативний, а не вирішальний голос у процесі відбору антикорупційних суддів.

• Юрисдикція суду не повністю охоплює справи, розслідувані НАБУ, і, навпаки, охоплює випадки, які не пов'язані з корупцією як такою (торгівля наркотиками та зброєю);

• Містить велику кількість корупційних ризиків. Зокрема, поняття, якими можна буде маніпулювати, наприклад «значний досвід», - написав нардеп.

За його словами, ще з жовтня минулого року велика кількість українців вийшли на мирний протест, де однією з головних вимог якого було створення антикорупційного суду.

«Однак досі цей процес усіма силами затягується. Те, що відбувається за останні декілька місяців, — це велике приниження гідності кожного українця та велике приниження авторитету України на міжнародному рівні. І це приниження здійснює Президент України Петро Порошенко Тому я хочу порадити авторам підготувати хороший текст законопроекту для Президента України, який врахує всі зауваження, і не чекаючи чергової сесії ВРУ, відкликати цей законопроект і внести нормальний текст законопроекту», - відзначив нардеп.

 

Леся, 24.01.2018 20:41



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини