На Прикарпатті є перебої із вакцинами від кору - Супрун

У Кіровоградській, Рівненській, Житомирській, Одеській, Київській, Івано-Франківській областях та Києві є перебої із наявністю вакцини від кору, проте для них Міністерство здійснює перерозподіл наявних вакцин з інших регіонів, про це повідомила в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

«Якщо у вашій поліклініці немає вакцини - передзвоніть в обласний департамент охорони здоров’я і повідомте про це», - відзначила Супрун.

Окрім того, вона наголосила, що специфічного лікування від кору не існує. Імунітет від хвороби створює вакцинація, невакциновані діти та дорослі хворіють тяжко, за світовими даними 1 з 900 хворих помирає від ускладнень.

Нагадаємо, Прикарпаття є одним із лідерів серед регіонів із захворюваності на кір. В Івано-Франківську у зв’язку із ростом кількості захворюваності на кір на тиждень продовжили зимові канікули. Медики рекомендують батькам вакцинувати дітей.

Садки в Івано-Франківську на карантин не закрили, від батьків не вимагають довідок про щеплення дітей. Окрім того, без щеплень дозволять відвідувати дітям і школи.

Разом з тим, відзначають медики, в Івано-Франківську ажіотаж у кабінетах щеплень, батьки вимагають вакцинувати їх дітей.

Окрім того, в МОЗ заявили, що в Україні немає епідемії кору, можна говорити лише про його спалахи.

Леся, 19.01.2018 12:07



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини