Необхідно провести всі заміри. Експерти перевірять Бурштинську ТЕС на предмет викиду шкідливих речовин

Мешканці Бурштина впевнені, що Бурштинська ТЕС викидає у повітря забруднюючі речовини. Цю інформацію спростував представник підприємства, заявивши, що на всіх енергоблоках ТЕС змонтовано електрофільтри, які відповідають встановленим нормативам очистки газу для діючого типу обладнання. Більше того, за його словами, протягом останніх років проведено заміну електрофільтрів на енергоблоках № 5,7,10, які відповідають європейським вимогам. Також представник ТЕС відзначив, що на підприємстві не було аварійних та залпових викидів, а саме обладнання працює в штатному режимі, повідомляє прес-служба Івано-Франківської обласної державної адміністрації.

Впродовж 7-8 листопада цього року фахівцями Рогатинської міжрайонної філії ДУ «ІФОЛЦ МОЗУ» в санітарно-захисній зоні від Бурштинської ТЕС проводились лабораторні дослідження шкідливих речовин в атмосферному повітрі на вміст оксиду вуглецю, діоксиду азоту, діоксиду сірки, пилу. За результатами проведених досліджень перевищень не встановлено.

«Зрозуміло, що проблеми зменшення шкідливого впливу на навколишнє середовище не вирішуються за один день, місяць чи рік. І передусім необхідно розробити стратегію зменшення викидів, – відзначила заступник голови ОДА Марія Савка. – Наразі треба провести всі необхідні заміри і обстеження та надати вичерпну інформацію мешканцям краю».

Леся, 29.11.2017 10:01



Вибір редакції

Найпопулярніші новини