Просте освоєння бюджетних коштів – активіст про будівництво сміттєвого полігону у Надвірнянському районі

Питання влаштування сміттєвого полігону твердих побутових відходів в Надвірнянському районі лише на перший погляд видається простим у своєму вирішенні. На ділі, воно має глибоке коріння політичних та економічних інтересів теперішніх можновладців та немало «підводних» меркантильних течій, збурюваних окремими політиками місцевого пошибу, про це у Фейсбуці пише громадський активіст Михайло Андрійович.

«Справа в тім, що, як «перші», так і «другі», діячі прагнуть заробити на освоєні бюджетних асигнувань, орієнтовна сума яких становить 80 млн. грн. Перш за все, в Надвірнянському районі давно вже закладено та облаштоване потужне сміттєзвалище (аналогічне тому, яке діє поблизу с. Рибне), готовність якого нині становить 50-70%. Територія під нього відведене в лісовому масиві між с. Красна , Добротів та смт. Делятин – практично в «географічному центрі « Надвірнянського району.  Капітальні вкладення попередніх років в цей полігон нині можуть оцінюватися в суму до 70 млн. гривен - залишається виділити ще «якихось» 3-5 млн. і «питання «сміття» вирішене», - пише Андрійович.

На його думку, владі «не вигідно» довести розпочату роботу до кінця – по причині того, що «навар-відкат» видається надто мізерним – до того ж його доведеться ще й ділити на багатьох.

«Рівняти ж є що – «процент» із 80 млн. та «%» із 5 млн. різняться на порядок. Тому й проводиться опрацьовування мізків громади на предмет нового полігону ТПП поблизу в урочищі Чобіток, яке знаходиться на межі м. Надвірна та с. Назавизів», - додав активіст.

Леся, 28.11.2017 09:25



Вибір редакції

Найпопулярніші новини