«Прикарпатзахідтранс» продали підставним фірмам-прокладкам - нардеп

«Прикарпатзахідтранс», яке володіє 1433 км нафтопроводу на території України, було продано швейцарським підставним фірмам-«прокладкам», контроль над якими має Віктор Медведчук і Сергій Курченко. Про це повідомив нардеп від Прикарпаття Юрій Дерев’янко.

«Навіщо продавати важливий для країни об’єкт таким антиукраїнським фігурам? Тому що гроші не пахнуть Петру Олексійовичу – завдяки вдалій угоді з продажу, за деякими даними, Порошенко отримує «кешем» 25% від прибутку. Сумарний прибуток цих компаній Медведчука-Курченка за останній рік складав 172 млн доларів. Відповідно, президент збагатився на 43 млн доларів лише на одній цій «оборудці», - заявив нардеп.

Більше того, каже нардеп, прокачування дизельного палива з Росії, яке на «Закарпатзахідтранс» було відновлено в травні 2016 року, – дуже вигідне діючому президенту. Чим більше буде палива з Росії, тим більший «відкат» він буде отримувати, додав політик.

«За моєю ініціативою, НАБУ вже займається розслідуванням цієї ганебної справи. Але без закону про імпічмент, президент залишиться безкарним», - відзначив Дерев’янко.

Леся, 15.11.2017 08:41



Вибір редакції

Найпопулярніші новини