СБУ VS поліція. Бійці батальйону «Івано-Франківськ» сподіваються на чесне розслідування

Жовтневий районний суд Маріуполя відновив розслідування у справі нападу працівників СБУ на блокпост у Маріуполі. За словами адвоката бійців батальйону «Івано-Франківськ» Дмитра Коробка, залишається сподіватися на чесне розсування та визнання поліцейського Назара Кішака потерпілим.

Назар Кішак розповідає, що бійці батальйону «Івано-Франківськ» зупинили на блокпосту людей, які невірно назвали пароль, були нетверезими та чинили спротив. Один із затриманих вдарив Кішака, розбив його мобільний телефон. Проте, начебто слідчо-оперативна група навіть цей факт не описала. Згодом виявилося, що правоохоронці зупинили на блок посту працівників СБУ.

«Коли затримали цих осіб бійці батальйону одразу подали заяву про напад на блокпост. Працівники СБУ теж юридично освідченні люди, вони коли, мабуть, протверезіли, подали свої заяви», - розповідає Коробко і додає, бійців звинувачують у перевищенні службових повноважень.

Справу за заявою поліцейських закрили у квітні, проте бійці домоглися її відновлення та розслідування.

Нагадаємо, у жовтні минулого року, працівники батальйону «Івано-Франківськ» зупинили на блокпосту нетверезих осіб, які поводилися агресивно. Ними виявилися працівники СБУ.

Бійці батальйону «Івано-Франківськ» розповіли, що їх викликають на допити в прокуратуру. При цьому їх запитують, які правопорушення скоїли працівники СБУ і на якій підставі до них застосували силу.

Окрім того, бійців обурив той факт, що судове засідання мало відбуватися у закритому режимі.


Леся, 13.11.2017 10:47



Вибір редакції

Найпопулярніші новини