Перевірте чи є вогнегасник, аптечка – військовим дали пораду, як провчити водіїв, які відмовляють у пільговому проїзді

Військовим, яким водії відмовляють у пільговому проїзді дали поради, як провчити такого водія, якому «не писаний закон».

«Озирніться по салону з відеокамерою чи є стоячі люди. Якщо є: поміркуйте,чи в даному транспортному засобі за технічними характеристиками передбачені стоячі місця? І скільки? Зазвичай цю інформацію зазначено на табличках з кількістю пасажирських місць. Прикиньте,чи нема перевищення стоячих місць. Є? Чудово!», - пише у Фейсбуці голова міської Асоціації учасників АТО Василь Андріїв.

Далі він рекомендує перевірити,  чи є в автобусі вогнегасник.

«Нема? Круто! Викликайте 102. Повідомте де ви є і скажіть: пан водій на такому то транспорті за таким-то маршрутом і таким-то державним номером порушив: 
1. ЗУ"Про статус УБД".
2. Грубе порушення правил перевезення пасажирів.
3. Відсутність вогнегасника(якщо таке дійсно має місце)
4. Можливо прострочена аптечка.
5. Неадекватна поведінка водія. Можливо він у стані наркотичного сп’яніння?А це ст.130 КУпАП і 10200 грн штраф для початку.
6. Вимагання неправомірної вигоди.( Пояснити чому?)
7. Якщо говорить по мобільнику під час руху - знімайте. Це ще 1 штраф», - пише Андріїв.

Крім того, відзначає Андріїв не зле перевірити чи не їздить автобус «на лисих шинах».

«Вимагайте складення протоколу. Копію протоколу занесіть власноруч у відділ транспорту при міському виконкомі. Там скажіть,що якщо ще раз ви з таким зіткнетеся - буде резонансний судовий позов. Буде ЗМІ і розголос. І повірте - ці падлюки пошкодують,що просто не промовчали. Військові, не нагинайте голову перед цивільними у таких випадках!» - пише Андріїв.

Леся, 27.10.2017 10:53



Вибір редакції

Найпопулярніші новини