Одразу було зрозуміло, що реформа косметична і ядро старої корупційної міліції не зміниться - активіст

Багато патрульних обурюються через чергову історію між патрульним і старим працівником міліції, про це пише у Фейсбуці громадський активіст Наталія Сербин і додає, дуже образливо, коли люди, які хочуть змін і щоденно над цим працюють стають ізгоями.

«А що Ви чекали, на що розраховували, коли відбувалася реформа, яка не відбулася до кінця і до цього причетні як парламентарі, так і ті громадські активісти, які повелися на атестацію і увійшли в комісії. З самого початку було зрозуміло, що реформа косметична і ядро старої корупційної міліції не зміниться. Та якось чимало людей дуже тішилися, що вони будуть "люструвати ментів" і все буде ок. Більше чим впевнена, що хтось на цьому добре заробив», - написала Сербин.

За її словами, коли її в комісію відбирав Шкуток, то зайшовши в його кабінет вона точно зрозуміла, що це не реформа, а абсурд.

«Показники для міжнародних донорів, ніхто не замислювався в яку суму нам обійшлася ця реформа? А який маємо результат?  Реформа - це закон, одна поправка і всі зусилля можуть піти "коту під хвіст". Я вже не кажу про те, що чимало людей (активістів) в теплих стосунках з місцевими правоохоронцями: спільні наради, фото, меморандуми про співпрацю, а те, що ці люди покривають злочинців і містом править бандитське угрупування - це ж всім навіть дуже підходить. 
Традиційні фрази: такий час, якось треба жити, а ще дуже модно списати все на війну, бо ж війна все витримає. Так, можна всі не успіхи звести на кредо війни, але варто розуміти, що чим більше зла ми списуємо на війну, тим успішніший ворог, а ми стаємо слабші, ми відкладаємо все на завтра, на мирний час... А відкладений добрий тільки сир, бо поки ми не можемо подолати корупцію, світ розвивається, люди розмірковують над новими сенсами життя, над штучним інтелектом, над сутністю речей, над тим як максимально якісно прожити життя» -
написала Сербин.

За її словами, те саме відбувалося з прокуратурою, та ж історія.

«Тільки абсурдом була інша якась там структура, яка займалася перевіркою доброчесності прокурорів, координатора від громадськості призначав голова ОДА (еге ж смішно ), а коли я приносила розслідування і скарги на прокурорів, то мене допитували і загрозливо казали, що ж Вам не подобається?  Можу сказати, що до двох реформ я старалася на місцевому рівні щось зробити, але сам в полі не воїн і проблема не у старих працівниках міліції і не в прокурорах, а в тих людях, які робили Революцію, які воювали, які беруться за певні справи і раптом дуже швидко змінюють свою думку, позицію. Хочете іншу крану будуйте її, а не заробляйте на цьому», - відзначила Сербин.

 За її словами, звісно, що патрульним не легко, але мало писати плачевні пости у Фейсбуці, треба ходити в суди, писати треба про суддів, прокурорів, які продають справи.

«Вас сотні, вас багато. В цьому Ваша сила, тому захищайте один одного і не розраховуйте на те, що Вас будуть захищати люди, яких Ви бережете. Ні, Ви багатьом не підходите, бо ж порішати важко, а в цій державі більшість живуть за принципом "порішаю".  А ще цікаво, дорогі судді і прокурори, і всі ті, що гамселять патрульних, якби на тротуарі в Харкові опинилися Ваші діти, а життя таке... інколи попадає коса на камінь, Ви б також продали справу своєї дитини? Також би працювала кругова порука?  А це життя, дуже цінне і патрульні це ті, хто борються за життя, не за гроші, вони зі своїми навиками могли б знайти добру роботу за кордоном», - написала Сербин.

Леся, 21.10.2017 10:23



Вибір редакції

Найпопулярніші новини