Мобілізаційний ресурс акції протесту під Верховною Радою вичерпався - експерт

Мобілізаційний ресурс акції протесту під так звану велику політичну реформу виявився вичерпаний, про це у Фейсбуці пише політтехнолог Тарас Березовець.

 «Саакашвілі може спробувати радикалізувати нечисленні сили на силове зіткнення в владою. Інакше "протест" дуже скоро згасне. У владі силового протистояння категорично уникають, власне з цієї і тільки з цієї причини Нацгвардія і допустила встановлення наметів перед Верховною Радою», - відзначив експерт.

За  його словами, драйвери протесту, що залишаються за кадром і оплачують банкет, Віктор Медведчук, Костянтин Григоришин і Ігор Коломойський повинні бути вкрай засмучені тим, що відбувається.

«Проте, явна ескалація поки теж не в їхніх інтересах. Адже за цим можна втратити багато і для себе. Саакашвілі в своїй непередбачуваності стає небезпечний і для влади, і для своїх союзників. Хоча в повному сенсі союзниками їх назвати вже важко», - каже Березовець і додає, зо розкол в середовищі революціонерів, це питання найближчого часу.

Нагадаємо, активним учасником протестів у Києві є народний депутат від Прикарпаття Юрій Дерев’янко, який, наприклад, вчора домовлявся із силовиками, аби вони дозволили пронести до наметового табору пінопласт, щоби мітингувальники могли спати.

Окрім того, на підтримку протесту із Прикарпаття до Києва приїхали активісти та учасники АТО. Деякі із них 17 жовтня були затримані співробітниками правоохоронних органів.

Також у Києві силовики побили учасника протесту із Прикарпаття «діда Миколу». Проте, за словами журналіста Андрія Дзиндзі, він насправді є не героєм, а «тітушкою».

Леся, 20.10.2017 10:26



Вибір редакції

Найпопулярніші новини