Хто дав право усупереч Конституції робити медицину платною для громадян? – громадський активіст

Сьогодні, 19 жовтня, народні депутати мають проголосувати за медичну реформу. Цей день в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун називає визначним для України.

Проте Ігор Метлюх, голова ГО «Комітет підприємців міста Івано-Франківська» критикує новації, які пропонуються у медицині.

«Хочеться спитати у неуків та недоумків у владі: "А ви ст.49 Конституції України читали?" А там написано, що у державних і комунальних закладах охорони здоров'я медична допомога надається безоплатно; існуюча мережа таких закладів не може бути скорочена. То про яку "реформу медицини" йдеться? І хто дав право, усупереч Конституції, робити медицину платною для громадян? А її хочуть офіційно зробити платною і лише невідкладну допомогу безкоштовною. Це з якого дива? І ще питання, а чому у, наприклад, Великобританії медицина безкоштовна, включаючи дорожезне онкологічне лікування, чи кардіологію?» - написав у Фейсбуці Метлюх.

Хоча представники коаліції категорично не погоджуються із такими заявами. За їх словами, безкоштовної медицини в Україні немає, пацієнти платять лікарям, проте неофіційно. Тепер лше пропонують вивести ці кошти із тіні.

Леся, 19.10.2017 10:42



Вибір редакції

Найпопулярніші новини