Я думаю, що у наших ворогів від заяви Грицака мав би покращитися настрій - нардеп

Голова Служби Безпеки України Василь Грицак заявив, що Антитерористична операція на Сході України є «армійською операцією, якою має керувати армійський штаб, якому підконтрольні сухопутні війська, військово-морські сили та інші військові спецпідрозділи». Грицак зізнався, що у СБУ немає засобів для керування антитерористичною операцією на Донбасі.

«Я думаю, що у наших ворогів від цієї заяви мав би покращитися настрій. А сторонні спостерігачі, котрі у темі, мали б просто поглузувати з нас. Річ у тім, що де-юре на Сході України відбувається антитерористична операція. Дарма, що ми розуміємо, що там справжня війна у холодній фазі. Юридично, там АТО», - про це у Фейсбуці написав нардеп Ігор Луценко.

За його словами, АТО – це цілком визначена у законодавстві форма протидії тероризму. І стаття 7 Закону України «Про боротьбу з тероризмом» передбачає, що АТО керує спеціальна структура – Антитерористичний центр при Службі безпеки України. На нього покладається організація і проведення антитерористичних операцій та координація діяльності суб'єктів, які ведуть боротьбу з тероризмом чи залучаються до конкретних антитерористичних операцій. Тобто усіма підрозділами – поліцією, нацгвардією, ЗСУ, «Альфою» тощо – має керувати саме Антитерористичний центр.

«Якщо ж Грицак заявляє, що АТО командує хтось інший – то це відкрите зізнання у тому, що на Сході панує колосальний правовий безлад і управлінський хаос. Що там паралельно діють кілька структур, котрі мають автономне управління, а по суті – діють на свій розсуд», - відзначив нардеп.

За його словами, правовий безлад Україні ще дасться взнаки, коли наші вороги тягнутимуть в Гаагу учасників так званої АТО (а якщо виходити зі слів Грицака, то взагалі якоїсь незрозумілої операції, котрою керують на невідомій підставі не уповноважені на це законом особи).

«А за управлінський безлад, очевидно, ми платимо вже зараз – життями і здоров’ям солдат, втраченими територіями, втоптаною гідністю країни», - додав нардеп.

 

Леся, 12.10.2017 08:08



Вибір редакції

Найпопулярніші новини