Внесений президентом законопроект вперше в світовій практиці легітимізує ватажків терористичних організацій - Наливайченко

І законодавство, і вся державна політика України повинні мати на меті  відновлення державного суверенітету та територіальної цілісності України. Всі будь-які маніпулювання з так званими «особливостями», тим паче «над», тим паче навіть без згадки про Автономну Республіку Крим як невід’ємну частину нашої держави – складові подальшої зради нинішньої влади президента Порошенка, про це у Фейсбуці написав колишній голова СБУ Валентин Наливайченко.

За його словами, внесений президентом до Верховної Ради законопроект «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях» вперше в світовій практиці легітимізує ватажків терористичних організацій ОРДЛО та так звані «Мінські домовленості». Ці домовленості не є міжнародною угодою України, а Будапештський меморандум є. І саме на основі Будапештського меморандуму і президент Порошенко, і його депутати мали б чітко виписати: а) закон; б) план оборони України; в) міжнародну коаліцію до повного визволення нашої країни від агресора Росії, вважає Наливайченко.

«Якщо в проекті закону мова йде про озброєну агресію і злочинне загарбання Російською Федерацією частини території України, то дія Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією, на який є посилання у законопроекті, є абсурдом у практиці міждержавних стосунків», - написав Наливайченко.

За словами колишнього голови СБУ, невід‘ємною складовою цього законопроекту мав би стати національний санкційний список стосовно підприємств та осіб РФ. Інакше Україна вимагає санкцій з боку інших країн, а самі їх чомусь не запроваджуємо належним чином (сьогодні під санкціями є лише особи, які відвідують окупований Крим та підприємства, які ведуть господарську діяльність на нашому півострові). У законопроекті нічого не сказано про формат економічних відносин із окупованими територіями.

«Моя принципова позиція полягає в тому, що деокупація, реінтеграція та повернення миру в Україну можливі за умови повного та безумовного виведення російських військ. Розмови або намагання чинити по-іншому – подальше сповзання в безодню до руйнації держави. І ще одне. Чи не найголовніше. Виходити на переговори щодо будь-яких політичних домовленостей маємо лише після повернення в Україну всіх незаконно утримуваних агресором наших співвітчизників. Не припустимо, що у проекті закону нічого не сказано про звільнення наших громадян, які утримуються як заручники та в’язні сумління на тимчасово окупованих територіях та на території РФ», - додав Наливайченко.

Леся, 05.10.2017 16:43



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини