Спостерігаємо початок політичного проекту «Месія-2» - політолог про заяви Вакарчука

Багато-хто обговорює твіттер співака Святослава Вакарчука та всі ті дивні заяви, які він постійно робить останнім часом, про це у Фейсбуці написав політолог Петро Олещук.

«Заяви і справді дивні. Тут два варіанти. Або митець занурився остаточно у власний внутрішній світ. Або ми спостерігаємо початок політичного проекту "Месія-2". Тоді все зрозуміло. Що має казати месія? Щось максимально проникновенне, пафосне, банальне, щоб нічого не сказати, і створити враження нереальної глибини. Себто, щось у дусі "українці мають пишатися Україною", "об'єднаємо усі світлі сили проти сил зла", "не можна ділити світло перед загрозою пітьми" і т.д.
При цьому, месія не повинен закликати до чогось, що може бодай якось загрожувати "спонсорам". Себто, жодних соціальних революцій і т.д. Лише про "дорослішання", про "порядок" про "силу розуму" і т.д. Коротше, побачимо. Але дуже вже схоже, що нам ліплять месію для певних категорій громадян із конкретними політичними цілями»,
- написав політолог.

Однією із останніх заяв Вакарчука стала критика на адресу активістів, які розгромили магазин меблів «Емпоріум», власник якого змив патріотичні графіті «Ікони революції».

Леся, 05.09.2017 09:35



Вибір редакції

Найпопулярніші новини